Opdager du, når din hund er syg?

Hunde kan blive syge præcist som menneske, og som hundeejer er det dit ansvar at passe på din hunds sundhed. Det kan til tider være svært at opdage, at en hund er syg, og derfor er det særdeles vigtigt, at du er opmærksom på de mest almindelige advarselstegn.

Almindelige advarselstegn

Visse hunde forsøger instinktivt at skjule, når de ikke er på toppen, hvilket kan gøre det vanskeligere at opdage sygdom. Der er imidlertid visse advarselstegn, som du bør holde øje med.

Manglende appetit er én af de største advarselstegn i forhold til sygdom hos hunde. Du bør især være bekymret, hvis din hund almindeligvis elsker fodringstid. Manglende appetit kan være et symptom på mange ting, og det kan sagtens være meget alvorligt. Ligeledes er det også vigtigt at holde øje med, om din hund drikker nok vand hver dag.

Det er ikke ualmindeligt at hunde kaster op, og ofte skyldes det, at den har spist noget forkert. Du bør dog være opmærksom, hvis hunden kaster op flere gange, eller hvis symptomet fortsætter. Den kan nemlig have spist noget giftigt, som kroppen ikke kan udskille. Alternativt er det også muligt, at hunden har spist et stykke af noget legetøj og ikke kan komme af med det på naturlig vist.

Sidst og ikke mindst er det vigtigt at holde øje med din hunds energiniveau. Er den ualmindeligt træt og passiv kan det skyldes en lang række forskellige sygdomme eller sundhedsproblemer. Ved ældre hunde kan dette symptom være svært at opdage, men som hundeejer kender du din hund bedst. Er den mere passiv end normalt, så bør du få den tjekket ved dyrlægen.

Kom altid hurtigt til dyrlægen ved mistanke om sygdom

Mange hundeejere har en tendens til at vente og se tiden an, når de mistænker at familiens hund kan være syg. Dette kan imidlertid være en fatal beslutning, for det elskede kæledyr kan meget vel have skjult symptomerne på sygdom i en længere periode, før de blev opdaget. Derfor kan du i praksis risikere, at sygdommen har nået et kritisk punkt, når du opdager tegnene på sygdom.

Det er ofte økonomiske hensyn, der får hundeejere til at udskyde besøget hos dyrlægen, men hvis først en hund viser symptomer på sygdom, så er der sjældent en vej udenom et besøg hos hundens læge. Ellers risikerer du at ende med en endnu større dyrlægeregninger – og samtidig sætter du hudens helbred på spil.

RELATEREDE ARTIKLER

Seneste

Populære

Airbnb for hunde

Hundeejere er sjældent glade, når de af den ene eller den anden grund er nødt til at forlade deres hunde i nogle dage. Hvis venner

Læs mere »