Ny forskning: Hundens blik gør dig lykkelig

Ny undersøgelse viser, at interaktionen mellem hund og ejer gør begge mere lykkelige.

For hundeejere har det aldrig været nogen hemmelighed, at båndet mellem kæledyr og ejer er noget helt særligt. Men nu har vi også forskningens ord for det.

Et nyt studie, som netop er blevet udgivet af videnskabsmagasinet Science, har set nærmere på interaktionen mellem hunde og deres ejere. Og det viser sig, at den minder meget om den mekanisme, vi mennesker anvender, når vi interagerer med vores børn eller med vores partner.

Under forsøget noterede forskerne, om hunden og ejeren havde øjenkontakt med hinanden. Og i de tilfælde, hvor menneskets og dets bedste vens øjne mødte hinanden, kunne de efter 30 minutter måle et forhøjet niveau af hormonet oxytocin hos både hund og menneske.

Oxytocin er det hormon, som kroppen anvender, når to individer skal knytte sociale bånd med hinanden, forklarer Per Jensen, professor i etologi (læren om dyreadfærd) ved Linköpings Universitet, til Expressen.se.

“Det er som en positiv loop. Når hunden kigger på os, påvirkes vi til at kigge mere på hunden, hvilket så igen får hunden til at kigge mere på os,” forklarer Per Jensen.

Læs mere om hunde på engelsk

Kan du ikke få nok af læsestof om hunde? Og kan du læse engelsk?

Så prøv vores Online eller Premium abonnement nu og få adgang til alle magasinerne, samt det engelske hundemagasin ‘Bark’ og flere gode hundebøger, der ligger klar til dig i vores store hundeunivers. Første måned er gratis!

Foto: Colourbox

RELATEREDE ARTIKLER

Seneste

Populære

Airbnb for hunde

Hundeejere er sjældent glade, når de af den ene eller den anden grund er nødt til at forlade deres hunde i nogle dage. Hvis venner

Læs mere »