Lille hund slapper af

Lille eller stor hund: Hvad er bedst?

Artiklen er sponsoreret af dyreportal.dk

Mange tror, desto mindre hunden er, desto nemmere er den at have med at gøre. Det er dog ikke helt korrekt. En lille hund fylder måske mindre og fælder ikke lige så meget, men du skal gøre mindst lige så stor en indsats med en lille hund, som du skal med en stor en.

En hund til din livsstil

Din livsstil skal tilpasses den hund du har og ikke omvendt! Alle hunde har deres basale behov: Mad, motion og opdragelse. Nogle hunde har også brug for omfattende pelspleje, men det kommer helt an på racen.

Før du vælger en hund, stor eller lille, så skal du blive klar på, hvad for en hund, der passer til dit daglige aktivitetsniveau, dit hjem og din livsstil.

Små hunde kræver også noget

Mange begår den fejl, at de anskaffer sig en lille hund, fordi de har en ide om, at de er mindre besværlige. Det er dog ikke altid gældende. Selv mindre hunde kan være krævende at have. Beagles har for eksempel brug for masser af stimuli og motion, og de kan også være utrolig svære at opdrage på!

En fransk bulldog behøver ikke masser af motion, men den er stadig en krævende hund at have, fordi denne race ofte døjer med mange hudsygdomme og vejrtrækningsproblemer.

Hvis du skal have en stor hund

Store hunde skal have god plads derhjemme. Et hus med have er det ideelle hjem for en stor hund, der har brug for plads til at boltre sig. Du skal forberede dig på at lægge hårde kræfter i hundeopdragelsen, for de fleste store hunde er ikke selv klar over, hvor store de er. De kan sagtens finde på at hoppe i møblerne eller stikke snuden op på køkkenbordet, hvis ingen kigger.

Hvis du skal have en lille hund

Livet med en lille hund kan godt være nemmere, hvis du vælger den rigtige race. En lille hund er for eksempel nem at gå tur med, og selvom den trækker i snoren, kommer du ikke til at falde forover. Hvis du gerne vil være fri for en masse hundehår, så er der mange små hunde, som er allergivenlige.

Uanset om du leder efter en stor eller lille hund, så kan du finde dit næste kæledyr på dyreportal.dk. Dyreportal har et bredt sortiment af alverdens hunderacer i forskellige størrelser. Forelsk dig i en lille toypuddel, en Basset eller Border Collie, som bare venter på at flytte hjem til dig.

RELATEREDE ARTIKLER

Seneste

Populære

Airbnb for hunde

Hundeejere er sjældent glade, når de af den ene eller den anden grund er nødt til at forlade deres hunde i nogle dage. Hvis venner

Læs mere »