Artiklens indhold er sponsoreret af dnmh.dk
I en verden hvor intet længere synes umuligt – selv ikke talende AI eller selvkørende biler – kan man som hundeejer begynde at stille sig selv de helt store spørgsmål. For eksempel: Hvordan kan jeg være sikker på, at min hund ikke i virkeligheden er en undercover journalist med en forkærlighed for sport og bolignyheder?
Det lyder måske som plottet til en Disneyfilm, men hvis du kigger dybt ind i de der glimtende øjne, mens din hund stirrer intenst på fjernsynet, når der vises Tour de France eller TV2 Lorrys seneste reportage om boligmarkedet i Hvidovre – så begynder du måske selv at tvivle.
Så lad os dykke ned i sagen med alvorens glimt i øjet og undersøge de klare (og knap så klare) tegn på, at din hund muligvis lever et dobbeltliv.
1. Den usædvanlige interesse for aviser
Er din hund pludselig meget interesseret i den fysiske avis? Ikke bare for at tygge den i stykker, men for at sniffe intenst til siden med erhvervsnyt og slynge sig ned foran boligtillægget med et tilfreds suk?
Hvis du flere gange har opdaget, at din hund har trukket “Børsen” ud af avisholderen og lagt sig strategisk foran artiklen om renteudviklingen og de nyeste kvadratmeterpriser i Brønshøj – så er det måske mere end bare tilfældigheder.
2. Fjernsynsvaner du ikke kan forklare
Har du prøvet at tænde fjernsynet, gå et øjeblik væk, og så vende tilbage og opdage, at fjernbetjeningen ligger under hundens pote – og fjernsynet viser Superligaen? Måske er den vild med nyheder om sport!
Hvis din hund kun gør, når nogen nævner “Champions League”, eller bliver ekstra vågen under indslag om boligmarkedet, ja, så kan du have en sports- og boligjournalist i forklædning boende hjemme hos dig.
3. Den mistænkelige interesse i dine samtaler
Læg mærke til, hvordan din hund reagerer, når du nævner ord som “overbud”, “nybyggeri”, “transfermarkedet” eller “målscore”. Spidser den ører? Vipper den med halen? Giver den et lille “vuf” af anerkendelse, som om den lige vil markere, at “ja, det har jeg faktisk også bemærket”?
Du troede måske, at din hund bare nød din stemme. Men måske følger den bare med i udviklingen og forbereder sig til næste uges deadline.
4. Tidsrummet, hvor den “går tur”
Har du overvejet, hvorfor din hund altid vil ud præcis klokken 17:58? Præcis to minutter før TV Avisen? Eller hvorfor den insisterer på at gå en rute, der fører jer forbi den lokale mægler, sportsklub eller avisredaktion?
Hvis din hund standser foran vinduet hos EDC og stirrer lidt for længe på de udstillede boliger – så skal du muligvis til at stille nogle spørgsmål.
5. Taster den på din bærbare?
Måske har du ignoreret det som “tilfældige poter på tastaturet”, men prøv at tage et nærmere kig på det, der står på skærmen næste gang. Hvis du finder halve artikler med overskrifter som “Boligmarkedet i vækst trods rentestigninger” eller “Analyse: Hvorfor FCKs midtbane halter i foråret”, så er der grund til bekymring.
Du har muligvis en firbenet freelancer boende.
Hvad kan du gøre?
Hvis du efter denne gennemgang stadig ikke er helt sikker på, om din hund lever et dobbeltliv som journalist, kan du prøve følgende test:
-
Vis den et billede af en fodboldspiller og en pølse. Hvad vælger den?
-
Sig ordet “boligskat” og se, om den løber hen til sin madskål (forkert) eller sin notesbog (bekymrende).
-
Prøv at sige “Deadline er klokken 22” – hvis den farer hen til sofaen og kigger koncentreret på skærmen, så… ja, så ved du det nok godt.
En afsluttende tanke
Det mest sandsynlige er naturligvis, at din hund ikke er journalist. Men det gør ikke tanken mindre underholdende. Og hvem ved? Måske er det netop derfor, den altid virker så træt – den har brugt natten på at skrive klummer og dække EM-kvalifikationen.
Så næste gang du ser din hund stirre lidt for længe på fjernsynet, mens der vises boligreportager, så giv den et klap og sig: “Godt arbejde i dag, chefredaktør Vovsen.”
Bare for en sikkerheds skyld.