Sådan finder du det rette foder til din hund

Find det rette foder til din hund

Du skal tage højde for flere forskellige parametre, når du skal vælge foder til din hund. Nogle af de vigtigste parametre er hundens alder, aktivitetsniveau og størrelse. Der er f.eks. forskel på, hvilket foder der er velegnet til henholdsvis hvalpe og voksne hunde, ligesom der er noget foder, der er mere velegnet til nogle hunderacer end andre.

Hertil er det ikke blot typen af foder, der har betydning. Det er også vigtigt, at hunden får den rette mængde foder. Derfor skal du bruge fodringsvejledningen på emballagen, så du er sikker på, at mængden er passende for din hund.

Flere gode tips venter dig i artiklen.

Vælg afbalanceret fuldfoder til din hund

Når du skal vælge foder til din hund, skal du sikre, at det består af råvarer af høj kvalitet, og at det indeholder alle nødvendige næringsstoffer. Du skal derfor gå på jagt efter et afbalanceret fuldfoder, som du kan give din hund i en mængde, der er optimal.

Hundefoder skal indeholde alle de næringsstoffer, der skal til for, at hunden trives og har en god fordøjelse. Foderet skal derfor bestå af både protein, fedt, vitaminer, mineraler og kulhydrater – naturligvis i de rette mængder og fra de rigtige kilder.

Når vi taler hundefoder, skelnes der helt overordnet mellem tørfoder og vådfoder. Der er ikke noget facit for, hvilken mulighed der er den bedste, men de fleste vælger tørfoder.

Skal jeg vælge tør- eller vådfoder?

Om du skal vælge tør- eller vådfoder er en smagssag. Det vigtigste er, at du sikrer, at det er afbalanceret fuldfoder, der indeholder, hvad det skal.

Selvom man ikke er tvunget til at vælge tørfoder, er der mange, der vælger tørfoder, da der er en række fordele forbundet med dette. Først og fremmest er det nemt at dosere, ligesom du er sikker på, at din hund får de nødvendige næringsstoffer.

Ydermere har tørfoder også den fordel, at det er medvirkende til at minimere tandsten hos hunden. Som regel vil vådfoder være et mere smagfuldt alternativ, men prisen er også tilsvarende højere, hvilket får mange hundeejere til at vælge tørfoder.

Hundefoder med insekter er det nye

Hvis du vil købe tørfoder, kan du f.eks. købe kornfri tørfoder til hunde med insekter. Det er en af de absolut største trends lige nu og med god grund.

Vi ser følgende fordele ved tørfoder til hunde med insekter:

  • Det er et godt valg til hunde med ernæringsrelaterede sundhedsproblemer
  • Det indeholder ikke korn eller kartofler
  • Insekter er en letfordøjelig proteinkilde
  • Det er mere bæredygtigt, idet det ikke indeholder kød
  • … og mange andre fordele!

Tørfoder med insekter er ofte lidt dyrere end andet tørfoder, men de ekstra udgifter er givet godt ud grundet ovenstående og andre fordele.

Hunde har ikke brug for variation i deres foder

Mange hundeejere tror fejlagtigt, at det er klogt at skifte foder i ny og næ. De gør det primært, fordi de ønsker at give hunden en anden smagsoplevelse.

Faktum er dog, at det ikke er nødvendigt. Faktisk risikerer man blot, at hunden ikke får de nødvendige næringsstoffer med det nye foder. En hund har ikke brug for variation, hvorfor det ikke er problematisk, at der serveres den samme type foder hver dag. Den eneste ulempe ved det er, at hunden på sigt kan blive træt af den samme smag.

RELATEREDE ARTIKLER

Seneste

Populære

Airbnb for hunde

Hundeejere er sjældent glade, når de af den ene eller den anden grund er nødt til at forlade deres hunde i nogle dage. Hvis venner

Læs mere »