Hvilken hunderace er mest populær?

Mange danskere elsker at dele billeder af deres hunde på de sociale medier. Men er mønstret ens i forskellige dele af Danmark?

Der er næppe noget mere populært på de sociale medier end billeder af nuttede hunde. Nu har sitet HundeGalleri.dk gennemgået over 50.000 profiler for at finde ud af, hvilken hunderace, der optræder på flest billeder på sitet.

Kigger man udelukkende på de nordjyske brugere af sitet, står det klart, at de mest populære hunderacer er:

  1. Chihuahua
  2. Fransk bulldog
  3. Labrador

Blandt de københavnske brugere er første- og andenpladsen lig det nordjyske billede, mens labradoren falder fra en tredjeplads til en femteplads:

  1. Chihuahua
  2. Fransk bulldog
  3. Staffordshire bull terrier

I både Sønderjylland og Midt- og Vestjylland er det dog labrador retrieveren som tager førstepladsen, mens chihuahuaen kommer ind på en sikker andenplads.

Trods lighederne mellem landsdelene ser chihuahuaen ud til at være en væsentlig mere populær model på billeder i København end i andre regioner i Danmark. Chihuahuaen udgør hele 13% af alle billeder delt i hovedstaden, mens landsgennemsnittet ligger på 7%.

Peter Brendstrup, redaktør på HundeGalleri.dk, vurderer, at tallene ikke overrasker: “Chihuahuaen er ikke den mest udbredte hund, hvis vi kigger på antallet af hunde i Danmark. Men chihuahuaen er i højere grad et livsstilsprodukt og en modehund end det er tilfældet for mange andre hunderacer.”

Ifølge Peter Brendstrup forklarer dette også den regionale forskel. “Folk i de større byer er mere optagede af, at deres hund er en del af deres image – både på gaden og på nettet.”

I denne guide om hunderacer kan du finde information om de forskellige racer.

RELATEREDE ARTIKLER

Seneste

Populære